2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kórusünnep lesz szerda este a Bolyaiban

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a tehetséggondozás mellett fontos feladatának tekinti a közösségi események szervezését is, ezért hívták életre tavaly a Kórusünnepet. Az iskola aulájába idén is várják a kórusmuzsikát kedvelő közönséget, a koncert május 16-án, szerdán 18 órakor kezdődik.

Az idei Kórusünnepen öt énekes csapat lép fel. A házigazda intézmény vegyeskarának műsorával kezdődik és a Scherzo Vegyeskar által előadott kórusművekkel zárul  majd a koncert. Mindkét énekkart az est szervezője, a gimnázium énektanára, Závori Erika vezényli.

A hangversenyen Fehérvári Gábor vezetésével a Piarista Gimnázium Vegyeskara is énekel, továbbá a Kodály Iskola két kórusának, az Antanténusz Gyermekkarnak (karnagyuk Szegedi Ildikó) és a Clarus Fiúkórusnak (karnagyaik Gór-Hainfart Márta és Valkai Dávid) is tapsolhatnak majd a kecskeméti zeneszeretők. Zongorán Lestákné Valasek Szilvia, Horváth Zsófia és Seres József működnek közre. A kórusok produkciói mellett az est folyamán Kerekes Viola és Frank Emil, a Kecskemét Táncegyüttes tagjai jóvoltából (felkészítő tanáraik Böde István és Böde-Harkai Csilla) szólótáncokat is láthatnak az érdeklődők.

A Kórusünnepet a szervezők szeretnék egyúttal jótékonysági rendezvénnyé is tenni. Ebben az évben a Kecskeméti Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat számára gyűjtenek olyan adományokat, amelyeket a központ a rászoruló gyermekeknek továbbít. Szívesen fogadják a résztvevő kórusok és nézők adományait, elsősorban játékokat (bármely életkorú gyermekek számára) és iskolaszereket (rajzeszközöket, írószereket, füzeteket).

A kórustalálkozó táncházzal és egy kis vendégséggel zárul.

Élő adás