2020. Június 6. Szombat  Norbert

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Külföldig repíti a Kecskemét City Balett Rómeó és Júlia szerelmét

Október 27-én, Lengyelországban, a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján szerepel a Katona József Színház balett együttese. Az OPEN STAGE fesztivál a lengyel és a nemzetközi táncművészet ünnepe, egyesíti a tapasztalt és a debütáló művészeket, valamint a kiemelkedő, innovatív társulatokat. Az idei évadban hetedik éve működő Kecskemét City Balett, Barta Dóra Érdemes Művész vezetésével a Rómeó és Júlia táncszínházi produkcióval képviseli színházunkat a rangos seregszemlén.

Az International Dance Theater Festival SCENA OPEN főszervezői felfigyeltek Barta Dóra, a Harangozó-és Imre Zoltán-díjas koreográfus munkásságára, a Kecskemét City Balett produkcióira. Ezért kapott a társulat meghívást a rangos fesztiválra.

– A lengyelországi bemutató fontos mérföldkő a KCB életében. Ez lesz ugyanis az első olyan alkalom, amikor az együttes egy külföldön megrendezett táncművészeti fesztiválon reprezentálhatja Magyarországot, Kecskemét városát és a Katona József Színházat. A nemzetközi megmérettetés egyértelmű legalizálása annak, hogy a KCB mind művészeti formanyelvében, mind előadásmódjában megfelel a jelenleg elvárt nemzetközi kortárs táncművészeti trendeknek is – mondta el Barta Dóra, az előadás rendező - koreográfusa.

A Rómeó és Júlia a drámairodalom és a színház világának egyik legismertebb szerelmi története, a rendezői koncepció friss megközelítése aktuálisan reagál az idei OPEN STAGE fő gondolatához: a hagyomány és a modernitás közötti viszony tükröződésének kérdéséhez.

Az előadás szenzitív képi világával párhuzamosan megjelenő modern és klasszikus zenei elemek izgalmas befogadói élményt ígérnek. A Mátravölgyi Ákos által tervezett díszlet és kellékhasználat, a tiszta táncművészet magával ragadó sodrása érdekében erősíti a fenti rendezői elképzeléseket.

A lengyel fesztivál nemcsak népszerűsíti a táncszínház eredményeit, de felhívja a figyelmet annak rendkívüli világára is.

Fotó: Mészáros Csaba

Élő adás