2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Május 13-án kinyit az Otthon Mozi is

Meglepetésfilmekkel és egy teljesen új külsővel várja a nézőket az Otthon Mozi, amely május 13-ától újra megnyitja kapuit a közel 200 napos bezárás után. A mozi, csakúgy, mint a legtöbb intézmény, védettségi igazolvány birtokában lesz látogatható.

Tavaly novemberben láthattak a nézők utoljára filmet az Otthon Mozi vásznán, ugyanis az intézmény majdnem 200 napja bezárta kapuit a világjárvány miatt.  A mozi munkatársai azonban a bezárás alatt sem tétlenkedtek.

- A bezárás ideje alatt nagyon sok olyan munkánk volt, ami a mozihoz kötődik, ugyanis a Nemzeti Kulturális Alap pályázatának köszönhetően infrastrukturális fejlesztések zajlottak a moziban. Az előtérben mindenféle dekorációs dolgokat helyeztünk el - újságolta Csenkiné Túri Edit, az otthon Mozi vezetője.

Egy olyan miliő kialakítása volt a cél az előtérben, ami a legjobban tükrözi a mozi arculatát. A székeken például olyan rendezők és forgatókönyvírók nevei szerepelnek, mint Hitchcock, Truffaut vagy Menzel. Ezen a két kanapén pedig a Kecskeméti Animációs Film legnagyobb karakterei kaptak helyet. A falakon pedig híres mozifilm jelenetek és az Otthon Mozi története látható egészen a kezdetektől, 1870-től. A nézőtéren egy légtisztító berendezést is elhelyeztek, hogy a május 13-ai nyitásnál a lehető leghigiénikusabb légkörben fogadják a nézőket.

– Ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd ránk, mint minden más Magyarországon lévő mozira, vagyis védettségi igazolvánnyal lehet a mozinkat látogatni, a nézőtérre vonatkozóan nincsenek szabályok - fűzte hozzá Edit.  

Azok a látogatók, akik a tavalyi év során nem tudták felhasználni bérleteiket a korai bezárás miatt, 2021-ben ezt most megtehetik, ugyanis idén a tavaly bent ragadt bérleteket is elfogadják.

Kecskemét percről percre

Élő adás