2018. Július 22.   Magdolna

20°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Március 15-én kezdődik a XII. Kecskemét Fringe Fesztivál

Március 15-én kezdődik a XII. Kecskemét Fringe Fesztivál, amely a Tavaszi Fesztivál ifjúsági művészeti programja. A négynapos rendezvényen a film, képzőművészet, színjátszás, zene és a tánc művészeti ágakban mutatkozhatnak be a fiatalok.

"ARTra fel!" szól a Fringe fesztivál jelszava 2018-ban. Mivel a Fringe a szabadságharc 170 emlékévében március 15-én kezdődik az idei szlogen egyszerre utal a művészet lázadására, szabadságára és az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra.

A Fringe a XXXIII. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál ifjúsági művészeti programja. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tizenkettedik alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti fesztiválját. A négynapos rendezvénysorozaton belül idén először lesz „fesztivál a fesztiválban”. A „Kecskeköröm” mini fesztivál a fiatal alkotók előadásaiból, műhelymunkáiból áll majd.

A XII. Kecskemét Fringe újdonsága, hogy a szervezők szakmai programokkal segítik a fiatalokat a művészeti területen való sikeres vállalkozás érdekében. 

A Fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan a XXIX. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója. A programok helyszínei a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, az Otthon mozi valamint a Tudományok és Művészetek Háza.

A film, képzőművészetek, színjátszás, zene és tánc mellett idén akrobatikus ugrásokkal, trükkökkel egy parkour csapat is bemutatkozik. A részletes programokról a Hírös Agóra weboldalán vagy a Fringe fesztivál közösségi oldalán találhatnak bővebb információkat az érdeklődők.

Élő adás