2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Marosvásárhelyiek koszorúzták meg a trianoni emlékművet

Marosvásárhelyiek érkeztek Kecskemétre a 20. nótaestre. A testvérvárosi küldöttség pénteken a várossal ismerkedett, megkoszorúzták a trianoni emlékművet. Szombaton pedig már a színpadon mutatják meg, milyen fából faragták a nótaénekeseket és a néptáncosokat.

 

Az erdélyi vendégek a 20. Nóta Estre érkeztek városunkba, ahol holnap a nagyérdeműt fogják szórakoztatni gyönyörű táncaikkal és fület gyönyörködtető hangjukkal. Az első napon város nézés és koszorúzás volt a program, azonban holnap már a legszebb ruháikban fognak színpadra lépni a táncosok és énekesek.

- 650 éves Kecskemét, és Kecskemét testvérvárosa Marosvásárhely. Tavaly augusztus 25-én voltam kint utoljára Marosvásárhelyen énekelni a Vásárhelyi Sokadalomban. Akkor fogant meg bennem a gondolat, hogy a 650 éves fordulóra meg kell hívni a testváros küldöttségét - árulta el Fejős Jenő, Ezüstkoszorús nótaénekes, Magyar Arany Érdemkeresztes művész. 

A Maros menti fenyves erdő fenyőjével koszorúzták meg azt a trianoni emlékművet, amelyet még most is sokan könnyes szemmel néztek. A vendégek közt Koós Éva, marosvásárhelyi, erdélyi-magyar nótaénekes is jelen volt, aki Kecskemétet is az otthonának nevezte. Számára az, hogy ebben a városban helyezhette el koszorúját – elmondása szerint – felemelő érzés volt.

A nótaestre Egertől, Hévízen és Székesfehérváron át egészen Szabadkáig érkeznek a vendégek. Az idén 20. születésnapját ünneplő esemény, a magyar nóta egyik ünnepévé vált az évek során. A hét fős zenekar, a táncosok és az énekesek holnap 16 órától várják a nótázó kedvűeket.

Élő adás