2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Meghosszabbították a KAFF nevezési határidejét

Meghosszabbították a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nevezési határidejét. A KAFF-ra április 20-a éjfélig lehet regisztrálni. A 15. alkalommal megrendezendő filmes seregszemle versenyprogramjába eddig 244 alkotás érkezett, 82 külföldről.

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában, egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció lehet nevezni, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd. A járvány miatt a hagyományos időpontnál később, augusztus 11. és 15. között kerül sor a programokra.

Az 50. születésnapját ünneplő rajzfilmstúdió rengeteg vetítéssel, kiállítással és workshoppal várja a legnagyobb magyar animációs seregszemle résztvevőit. A koronavírus miatt több forgatókönyvvel is készül Mikulás Ferenc, fesztiváligazgató.

- Reméljük, hogy nem kell online megtartani a rendezvényt. Ha mégis, készülünk három szabadtéri vetítésre, hogy akkor is meglegyen a fesztiválélmény, ha mégsem lehet zárt helyen vetíteni - nyilatkozta Mikulás Ferenc. A fesztiváligazgató azt is elárulta, nem érkezett még annyi film, amennyi szokott.

240 film érkezett eddig a KAFF-ra, amely két fesztivál párhuzamosan, hisz a két év alatt készült magyar animációs filmek seregszemléje is.

Élő adás