2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyílt a Forrás 50, a folyóirat jubileumi kiállítása

Megnyílt a Forrás 50 kiállítás csütörtök délután. Az ünnepi tárlaton helyi képzőművészek munkáit láthatjuk. A folyóirat jubileumára készült kiállításon 30 művész mutatja be alkotásait a Kápolna Galériában. A város nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott köszöntő beszédet.

 

Forrás folyóiratok tekintenek le ránk a magasból azon a kiállításon, amely csütörtökön nyílt meg Kecskeméten. A Forrás idén ünnepli 50. születésnapját, és a nyitó program ez a tárlat, amellyel a kultúra szerelmeseinek kedveskednek. Ez a lap nem csak az irodalmi minőséget szolgálja.

„Irodalom-népszerűsítő feladatai is voltak, rengeteg irodalmi estet tartottunk az itteni könyvtár segítségével. A képzőművészethez is aktívan nyúltunk, és úgy gondoltuk, hogy az idei évnek a történéseit képzőművészeti kiállítással indítjuk. A Forrásban meghatározó módon szereplő képzőművészeket, fotóművészeket szerepeltetjük itt" - emelte ki Füzi László, a Forrás főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tárlaton 30 művész alkotásait lehet megcsodálni. Horváth Mária, a kiállítás rendezője elmondta, hogy még kétszer-háromszor ennyi művet tudnának bemutatni, ha lenne nagyobb helyük.

„Én írtam ennek a 28-29 embernek, hogy meghívnám őket egy közös születésnapi köszöntőre. Olyan embereket hívtunk meg, akikről biztosan tudtam, hogy közük van a Forráshoz. Vannak nagyon fiatalok is és az idős korosztályból is sokan. Tehát a Forrás nyitott, sok képzőművésszel van kontaktusban" - fejtette ki az animációsfilm-rendező.

A Forrás 50 programsorozat nyitó kiállítását február 1-ig lehet megtekinteni Kecskeméten, a Kápolna Galériában.

Élő adás