2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megyei értékeinkről szólt a konferencia - videóval

A megyei identitástudat erősítéséről szóló projektjének eredményéről számolt ma be a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A két év alatt összegyűjtött motívumokat fejlesztették tovább, melyek ruhamintaként, könyvként, társasjátékként születtek újjá. Megyei értékeinket és történeteinket így tették kézzel foghatóvá.

A Bács-Kiskun megyei identitástudat erősítése, a helyi értékek összegyűjtése és ezek továbbfejlesztése volt a megyei önkormányzat legutóbbi projektjének célja. Az Érték – Élmény – Egészség program eredményeiről a mai konferencián számoltak be a megyeháza dísztermében. A vendégeket a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László köszöntötte.

– Természetesen több éve gyűjtjük már a megye értékeit. Minden egyes település összeszedte a sajátját, ezek közül kerültek ki a megyei értékre javasoltak. Majdnem 300 megyei értékünk van már Bács-Kiskun megyében, és ezeknek a népszerűsítése a feladatunk – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Rideg László elnök.

A projektben az összegyűjtött értékekből, motívumokból hozták létre a Meseföld című mesekönyvet, amiben húsz megyei történet található. A kötetből a megye összes óvodája, települése kapott egy példányt. A konferencián tehát az elmúlt két év munkájának eredményéről, gyümölcséről számolt be többek között Moiskó Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stratégiai kabinetvezetője. 

A motívumok felhasználásával ajándéktárgyak és társasjáték is készült, amikkel a megyei napokon találkozhatnak az érdeklődők.

– Például ezekből a mesemotívumokból készül a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban egy rajzfilm is. Megyünk tovább és népszerűsítjük. Természetesen ebben szerepelnek a Petőfi 200-dik kerek születésnapi évfordulóval való feladataink is, melyet a megyei emlékbizottság fog össze – tette hozzá az elnök.

A résztvevők-szervezetek képviselőit megismertették azokkal a módszerekkel is, amikkel a közösségeket vezető szakemberek segíthetnek a megyei identitás erősítésében. A gyűjtőmunka pedig folytatódik.

 

 

Élő adás