2019. Június 27. Csütörtök  László

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mesekuckót adtak át a könyvtárban

A Bocskai Utcai Óvoda Katica és Süni csoportjának ovisai avatták fel pénteken délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár új Mesekuckóját. A gyerekek bábjátékkal készültek, de a könyvtár Gyerekvilág részének kollégái is bemutatták, milyen sok lehetőség rejlik a megújult meseszobában.

Ramháb Mária, a könyvár igazgatója köszöntötte a gyerekeket, elmondta nekik, legyenek büszkék arra, hogy ők az elsők, akik láthatják, sőt be is mehetnek a most elkészült Mesekuckóba. A kuckót pedig mi mással avathatták volna fel, mint mesével, játékkal, közös énekléssel.

A Katica csoport egy bábjátékot adott elő A medvebocs, aki madár akart lenni címmel, majd a könyvtár Gyerekvilág részlegének kollégái játszottak, énekeltek a gyerekekkel. Ők is bemutattak egy bábjátékot a Mesekuckó új bábparavánján a kelekótya kiskakasról, aki nem tudja, hogy kell kukorékolni.

A gyerekek kényelmes plüss ülőhelyekről nézhették végig a mókás előadást, ezek beszerzése is része volt ugyanis az átalakításnak, amely uniós pályázati támogatásból valósulhatott meg. Az új Mesekuckó nem csak könyvtári foglalkozásokhoz nyújt hangulatos helyszínt, de a családok meghitt meseolvasására, óvodai csoportok fogadására is lehetőséget kínál.

Mindemellett a szülők is gyakorolhatják az élő szavas meseolvasást, de olyan könyvtári játékokat is megismerhetnek, amelyek segítik a gyerekek szövegértését, szókincsük bővítését. Ez is része ugyanis az életen át tartó tanulást segítő Könyvtár Tudás-Esély Minden-Kor! projektnek.

A Mesekuckót jelenleg a Ciróka bábjai díszítik, a későbbiekben azonban gyerekrajzokból is terveznek itt kiállítást - tudtuk meg Koleszár Mártától, a gyerekvilág vezetőjétől.

Kecskemét percről percre

Élő adás