2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mozart Varázsfuvolája és a szabadkőművesség - videóval

Mozart Varázsfuvolája és a szabadkőművesség címmel hallhattak előadást ma délután az érdeklődők a Katona József Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán. Az előadó Prof. Dr. Temesi Mária, operaénekes most prózában nyűgözte le közönségét.

Kedd délután az Országos Könyvtári Napok keretében gyűltek össze a Nyugdíjas Könyvbarátok és az operakedvelők. Prof. Dr. Temesi Mária, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas művésze, operanagykövete és énekmestere ezúttal nem énekelt, hanem izgalmas előadással érkezett. „Mozart Varázsfuvolája és a szabadkőművesség” című előadása nem mindennapi kontextusba helyezte a közkedvelt operát, és annak tartalmát.

Emanuel Schikaneder szövegkönyvének szabadkőműves vonatkozásai ugyanis sokak érdeklődését felkeltették az idők folyamán. Azonban az a résztvevők ezen az eseményen többet kaptak egy tematikus előadásnál: magyar opera őstörténetet. Honnan indult, hol lehetett és lehet ma Magyarországon operát nézni, hallani, ha nem otthon. 

Ami biztos: a prózai prezentáció alatt, majd hazafelé, sokan dúdolgatták Papageno (ejtsd: papagénó) áriáját, de legalábbis leporolták otthon a bakelitet.

Élő adás