2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Műhelytitkok nyomában - Az agyagformálás rejtelmei

A hírös mesterek, hírös mesterségek programban résztvevő diákok ma délután az agyag formálás rejtelmeit sajátították el a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A nagyszabású program utolsó állomásait látogatják meg a 3-4. és 5-6. osztályos tanulók ebben a hónapban.

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulójának alkalmából, lehetőséget kapott néhány diák, hogy a hírös mesterségeket megtekinthesse, kipróbálhassa. Szerdán Gömöry Dorottya, fazekas és kerámiamester segített az agyagozás, korongozás és tárgyak készítésének elsajátításában. A gyerekek nagyon lelkesek és érdeklődőek voltak, szorgalmasan készítették a mesterember által kiadott feladatot, az emberfejű sípot.

A program utolsó állomásai következnek ebben a hónapban. Csizmadia Ilona, a program szervezője elmondta, hogy a fantázianevekkel ellátott csoportok, Kisinasok, Pékmesterek, Ügyeskezek ellátogattak könyvtárba, levéltárba, jártak a Népi Iparművészeti Múzeumban, valamint csütörtökön betekintést nyerhetnek az órásmesterségbe, Hanga Istvánnal. A program lezárása a Mesterségek farsangja lesz, ahol a gyerekek egy általuk választott mesterséget mutatnak be társaik és tanáraik előtt.

 

Élő adás