2021. December 6. Hétfő  Miklós

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Múltunk értékei a digitális térben – Videóval

Virtuális helytörténeti nyomozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban és fiókkönyvtáraiban október 5. és 10. között változatos programok várják az érdeklődőket.

A könyvtárak múltidéző szerepéről volt szó a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Nagyinet Klubjának összejövetelén a 16. Országos Könyvtári Napok keretében. Kozma Róbert és Németh Gábor mutatta be a könyvtár weboldalán található digitális tartalmakat az érdeklődőknek szerda délelőtt. Az előadáson szó volt az online kiállításokról és több kecskeméti virtuális sétáról. Emellett helytörténeti kvízzel és feladványokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

– Most a rendezvény általános szlogenje az, hogy „Együtt”. Működik. Rendhagyó módon most minden egyes napnak megvan a saját tematikája. Tegnap a mentális egészség volt a fókuszban, ma pedig a könyvtárak múltidéző szerepe, ami azt jelenti, hogy a digitális térben kalandozunk, régi hagyományos módszerekkel foglalkozunk és megszólítjuk az összes korosztályt az egészen piciktől az érettkorúakig – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Bujdosóné dr. Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója.

A megyei könyvtár és fiókkönyvtárai egészen október 10-ig változatos programokkal várják az olvasni szerető közönséget. Minden nap más témakörrel. A helyi programsorozat az úgynevezett Könyves Vasárnappal fejeződik be. Az Emberek, sorsok, díjak című rendhagyó beszélgetésen a könyvtár nagytermében Kecskemét város díjazottjai lesznek a vendégek.

 

Élő adás