2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Múzeumok őszi fesztiválja Kecskeméten is

Hajagos Csaba gyűjteményvezető tartott előadást szerdán, az 1911. július 08-ai földrengésről a Cifrapalotában. Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiváljának egyik állomása volt. A programsorozat kapcsán nem csak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is készültek érdekességekkel a szervezők.

A felnőtteknek kedveskedtek egy különleges programmal a szervezők ma a Cifrapalotában, a Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsán. Az országos kezdeményezéshez a kecskeméti múzeumok is csatlakoztak. 

 

A felnőttekre vár továbbá Kecskemét ipartörténetéről egy kiállítás a volt Szigma épületében, de huszár relikviákkal, a huszárok életével is meg lehet majd ismerkedni, illetve a Cifrapalota is át fog alakulni egy subapiaccá. A gyerekekre is gondoltak, őket utazó előadásokkal lepik meg a szervezők.

Ma a felnőttek Hajagos Csaba, a Katona József Múzeum gyűjteményvezetőjétől hallgathattak meg egy érdekes előadást az 1911. július 08-ai földrengésről, amely nagy törést okozott Kecskemét aranykorában.

 

Bár nem működik a készülék, de itt van Kecskeméten. Hajagos Csaba elmondta, hogy a Piarista Gimnázium alagsorában található az eszköz. A Kecskeméti Televízió Hírös Históriák című magazinjában be is mutatta a földrengésmérőt. Ez az adás a www.kecskemétitv.hu oldalon megtekinthető.

Kecskeméten november 11-ig látogathatóak a különböző rendezvények, addig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

 

 

Kecskemét percről percre

Élő adás