2020. Május 26. Kedd  Fülöp

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagy Versmondás a KTV-n és online

Idén is lesz Nagy Versmondás a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely szervezésében. Az eseményen évről-évre több száz diák mond verset együtt a főtéren, idén azonban a tömegrendezvények tilalma miatt a televízió és a számítógép képernyője előtt kapcsolódhatnak be a diákok a versmondásba május 16-án szombaton 10 órától.

Május 16-án délelőtt az online Versmondók találkozója finisében József Attilára emlékezhetnek együtt a diákok, születésének 115. évfordulója alkalmából. A Nagy versmondás során Tóth Anita bábszínész irányításával hat verset mondhatnak el a gyerekek, velük együtt mondja majd a verseket Szeberényi Gyula alpolgármester és a Hírös Agóra több munkatársa is.

A televíziók és a számítógépek képernyői előtt a következő verseket mondhatják el velük a gyerekek: József Attila: Szállj költemény! (részlet), Kedves Jocó!, Kertész leszek és Homály borult az erdőre című verseit, valamint Pintér Lajos: Bodzafa és Csukás István: Szerenád című versét. Az adás folyamán ellátogatunk a szabadszállási Dörmögő házba is, amely Bács-Kiskun megye egyetlen József Attila emlékhelye.

A műsort szombaton délelőtt 10 órakor a Kecskeméti Televízió csatornáján, a kecskemetitv.hu valamint a hiros.hu felületein a KTV élő adását nyomon követve, valamint a Hírös Agóra facebook oldalán kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A Nagy versmondást követően május 23-án, szombaton a Versünnep eredményhirdetésével véget ér az az online Versmondó találkozó, amelyen idén is több száz gyerek vett részt. Az eredményhirdetést szintén a KTV-n, valamint a Hírös Agóra online felületein követhetik nyomon.

Élő adás