2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nyelvrokonság és őstörténet volt a Hírös Szabadegyetem második témája

A nyelvrokonságunkkal, valamint nyelvünk őstörténetével ismerkedhettek meg a vendégek ma a Hírös Szabadegyetemen. A programsorozat második féléve új helyszínen, a Pedagógusképző Karon zajlik. A tematika ebben a szemeszterben is szerteágazó.

Nyelvrokonság, őstörténet címmel tartott előadást dr. Kozmács István főiskola tanár a Hírős Szabadegyetem második kurzusán. A Pedagógusképző Karon tartják a rendezvényeket ebben a félévben, melynek terme ma is színültig megtelt, több mint 100-an voltak kíváncsiak az előadásra. dr. Kozmács István elmondta: ez a téma, nagyon érdekes, mivel sokan sokfélét vallanak nyelvünk eredetéről.

Az előadó szerint a két legfontosabb kérdés az, hogy miért kell, és miért nehéz megközelíteni a nyelvünk eredetével kapcsolatos témákat?

A Hírös Szabadegyetem még négy előadással várja a vendégeket. A következő eseményre október 26-án kerül sor, amikor dr. Homoki Tamás, alpolgármester a Kecskeméten megvalósuló városmarketingről fog beszélni. A szervezők legfontosabb célja az, hogy a több tudományterületet is érintő, érdekes és aktuális témákat feldolgozó előadások az idősebb és a fiatalabb generáció számára is hasznos, értékes információkkal szolgáljanak.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás