2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Örmény nap a Szórakaténusz Játékmúzeumban

Az örmény kultúra jegyében telt a szombati nap Kecskeméten a Szórakaténuszban. Örmény viselet motívumaival díszített szélcsengő, képeslap is készült a délelőtti kézműves foglalkozáson. Kicsik és nagyok az üvegfestést is kipróbálhatták Martaian Ermone-vel. A délután folyamán pedig a Mosolyra Hangolók Együttese szórakoztatta a kis táncos lábúakat, a napot pedig az Aprók tánca zárta.

Az örmény kissebségi önkormányzat immár sokadik éve rendezi meg az örmény napot Kecskeméten. Mindig izgalmas programokat állítanak össze a szervezők; délelőtt folyamán kézműveskedtek az apróságok, az örmény motívumok felhasználásával. A rendezvényen ott Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is.

-A nemzetiségek mindig színessé teszik a várost. Kecskeméten van roma közösség, német közösség és örmény közösség is, amely saját értékeivel színesíti a várost. Fontosak a mostanihoz hasonló rendezvények, hiszen ezek a kisgyerekeket, a családokat bevonva őrzik, építik a kultúrát - fogalmazott a rendezvényen az alpolgármester. 

Az Örmény napon a Mosolyra Hangolók Együttese műsora után a Ballószögi Kincsecskék Selyemrét csoportja a Hegedűs együttes muzsikájának kíséretével zárta a napot.

Élő adás