2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Országos Könyvtári Napok a Katona József Könyvtárban

Paulovkin Boglárka meseíró-illusztrátor tartott ,,Nagy utazás” címmel mese délelőttöt a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A gyerekek A katicabogár elveszett pöttyei című mesét hallgathatták meg, majd el is készíthették a történet főhősét papírból. Délután egy focicsapat látogatott el a könyvtárba, valamint bemutatkozott a könyvtári varrókör és a Mütyür Műhely. Szemelvények következnek az Országos Könyvtári Napok csütörtöki programjaiból.

Paulovkin Boglárka, a magyar gyermekirodalom meghatározó alakja tartott mese délelőttöt csütörtökön a Zrínyi Ilona Általános Iskola elsőseinek a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A meseíró-illusztrátor első önálló illusztrált mesekönyvével, A katicabogár hét pöttyei című történettel ismerkedhettek meg a gyerekek, majd a felolvasást követő kézműves műhely során el is készíthették papírból a mese főszereplőjét – annak mind a hét pöttyével. Boglárka rendszeresen tart hasonló foglalkozásokat országszerte. Az ilyen alkalmakon a gyerekek nemcsak befogadják a mesét, hanem aktív részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Boglárka mindig örömmel látott vendég a könyvtárban, ahol természetesen meg is találhatóak a munkái.

Délután a Magyar Ilona Általános Iskola focicsapata látogatott a könyvtárba. A kecskeméti iskolásoknak abban a szerencsében volt részük, hogy nemrégiben ők vezették fel a magyar válogatottat Görögország elleni mérkőzésén. A csapat tagjai a Rákóczi iskola testnevelés tagozatos első osztályosainak meséltek élményeikről a könyvtárban, valamint egy focis mesét is meghallgathattak a gyerekek.

Pár órával később bemutatkozott a könyvtári varrókör és a Mütyür Műhely. Az esemény vendége Hajkóné Bálint Ágnes, a kecskeméti Mütyür Műhely vezetője volt. A könyvtári varrodát az a cél hívta életre, hogy a kismamáknak, akik rendszeresen részt vesznek a könyvtár foglalkozásain, lehetőségük legyen megvarrni a bábokat, amelyekkel később otthon folytatódik a játék.

Élő adás