2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Óvintézkedések a kecskeméti színházban (videóval)

Pénteken este tartják a Száll a kakukk fészkére című előadás premierjét. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közzétette azokat az óvintézkedéseket, amelyeket bevezetett a vírus terjedésének megelőzése érdekében. A szájmaszk használata nem kötelező a közönség számára, de a testhőmérsékletüket a belépés előtt ellenőrzik.

Ma este újra megtelik nézőkkel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, ahol a koronavírus-járvány miatt hónapok óta nem voltak előadások. Most debütál a Száll a kakukk fészkére című előadás. A teátrum az előadásaira óvintézkedéseket vezetett be, melyeket Facebook oldalán tett közzé. Eszerint a közönségnek nem kötelező maszkot viselnie, mindenki maga dönthet ebben a kérdésben, azonban a nézőtér munkatársai eltakarják arcukat.

A színház varrodája készített többször használható maszkokat, amelyeket a nézők rendelkezésére bocsátanak az előadások idejére. Minden érkező néző testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel a belépés előtt, a bejáratnál ellenőrzik.

A felületeket fokozottan és rendszeresen fertőtlenítik, belépéskor a bejáratoknál és az épületek több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek el. A kissé hosszabb szünetek alatt szellőztetést és a székkarfák fertőtlenítését végzik el, így minden nézőnek el kell hagynia a nézőteret. A büfé a nagyszínház előcsarnokában is elérhető lesz, ezzel is biztosítva a sorban álláshoz a megfelelő helyet.  

Fontos, hogy a nézők köhögéskor, tüsszentéskor behajlított könyökkel vagy zsebkendővel takarják el orrukat, szájukat, és ha egy kicsit is betegnek érzik magukat, inkább maradjanak otthon. 

 

Élő adás