2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ovisok vetélkedtek a Rákócziban

Az iskolába csalogató programokat minden évben időben kezdik, hogy legyen idő a jól megfontolt döntésre a nagycsoportos óvodások családjának. Idén sincs ez másképp.

Szerda délelőtt ovis csoportokat és kísérő pedagógusokat látott vendégül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornaterme. A nagycsoportosok ügyességi és akadályversenyen mérhették össze tudásukat és közben játszva ismerkedhettek meg az iskolával. Régi szokás már, hogy a beiskolázási program részeként sportprogramot szerveznek az ovisoknak, akik ezáltal az első iskolás évekre játékos tanulásként gondolnak és a versenyszellem is erősödik bennük. A sportcsarnokba 9 órától kezdték a megmérettetést.

Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt a rendezvényen.

Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat a vendéglátó iskola két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak. A vidám torna után jöhettek a változatos versenyszámok, melyekben összemérhették erejüket, ügyességüket a gyerekek.

Az állomások között volt szivacskézi, medicinlabda, koordinációs váltó, aktív fal, célba dobás és szlalom futás, mind olyan nagyszerű sportgyakorlat, ami fejleszti a gyerekek képességeit. Minden kisgyerek örömmel, játszva sportolt. A kitartás meghozta gyümölcsét, minden kis óvodás oklevelet, csokit kapott ajándékba

A kölyökatlétika idei győztese a Hosszú utcai óvoda lett, ők vihetik haza 1 évre a vándorkupát. A második helyen az Árpádvárosi óvoda, míg a harmadik helyen a Piarista és a Teknősvár óvoda végzett.

Élő adás