2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Pörögj velünk! - Videóval

,,Pörögj velünk!” A Ciróka kezdeményezésére 13 bábszínház fogott össze, hogy igazán emlékezetessé tegyék fiatal közönségüknek az idei gyermeknapot. Egész napos online programsorozattal készülnek az intézmények vasárnap. Reggel fél 9-től este 9 óráig virtuális körhinta repíti majd az apróságokat előadásról előadásra.

Egész napos online programsorozattal készülnek az ország kiemelt minősítéssel rendelkező bábszínházai az idei gyermeknapra. Az ötlet a Ciróka Bábszínház művészeti vezetőjétől és rendezőjétől, Kuthy Ágnestől származik. A megvalósításban pedig fontos szerepet játszik majd egy bizonyos körhinta, amely előadásról előadásra repíti a gyerekeket vasárnap.

A hinta indulását jelző csengő 13-szor szólal majd meg. Összesen ennyi bábszínház közvetít előadásokat a jeles napon. Az összeállításban a négy éven aluliaktól kezdve a fiatal felnőttekig minden korosztály talál majd kedvére valót.

Annak eldöntésében, hogy a nyertes melyik bábszínházat válassza ki, segít majd az a rövid bemutatkozó anyag is, amelyet az előadások indulása előtt vetítenek le. A Ciróka Bábszínház társulatától az óvodásoknak szóló  ,,Hogyan fogjunk csillagot” című produkciót láthatják majd a gyerekek.

Az országos összefogást azért is indította el a Ciróka, mert március közepe óta már a legtöbb előadásukat elérhetővé tették a közönség számára, és most szerettek volna újat mutatni a gyerekeknek. A kecskeméti bábszínház a járványidőszak alatt a vasárnapi előadásait is folytatta, ami azért volt fontos, mert egy játék is kapcsolódik ezekhez az alkalmakhoz. Aki legalább 8 előadást megnéz ezek közül, nagyon fontos kellékeket vehet át.

Élő adás