2018. Szeptember 22. Szombat  Móric

14°C / 20°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rákóczis diákok képeiből nyílt tárlat a színházban

Tárlat nyílt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak képeiből a Katona József Színházban. A különböző technikákkal készült festményekben, rajzokban minden színházba járó gyönyörködhet. A kiállítást Harsányi Zsuzsanna festőművész nyitotta meg ma délután.

Fiatal alkotók lepték el ma délután a Katona József Színházat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak festményeiből, rajzaiból összeállított kiállításon műsorral köszöntötték az érdeklődőket.

A különleges képekből nyílt tárlatot Harsányi Zsuzsanna festőművész egy Wass Albert mesével, és a nyitottságról szóló gondolatokkal nyitotta meg.

Harsányi Zsuzsanna elmondta, a gyermeki fantázia utánozhatatlan. Igazán nagy megtiszteltetés, hogy megmutatják azt a közönség számára, ami a lelkükben lakozik.

Kiemelte azt is, miért fontos, hogy egy alkotó képeiből kiállítás nyíljon: büszkeséggel tölti el a gyermekeket ez esetben, előrevivő és építő jellegű tartalommal bír.

Az alkotó fiatalok pedig elmondták, miért szeretnek festeni, rajzolni. Oldja a feszültséget, kikapcsol, vidámsággal tölt el, bármit megvalósíthatnak a képzőművészetek által. Ezek voltak a leggyakoribb válaszok.

Természetesen a kiállítás helyszíne, vagyis a Katona József Színház épülete nem véletlen választás volt, hiszen az iskola diákjai gyakran járnak az itteni előadásokra, árulta el Fáriné Boros Erika, tagintézmény-vezető.

A képek technikái igazán változatosak. Minden tanuló megtalálta azt, amivel leginkább ki tudja fejezni magát. A Rákóczi iskola szakköreinek köszönhetően pedig a tehetséges gyerekek közül sokan tanulnak tovább művészeti szakközépiskolákban.

Kecskemét percről percre

Élő adás