2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rákóczis diákok kiállítása Kecskemét értékeiről

Kecskemét kulturális örökségeire hívják fel a figyelmet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai egy rendhagyó kiállítással. A Kecskeméti Harangok című tárlat rendhagyó módon nem az iskolában, hanem a Református Gimnázium árkádjai alatt kapott helyet.

A szabadtéri installáció sorozat egy jelentős része Kecskemét harangjait és harangkészítését mutatja be fotókkal, és dokumentumokkal egyaránt. De nem hiányozhatnak az iskolás életet bemutató képek sem. A fiatalok saját maguk által megfogalmazott üzeneteket is igyekeztek eljuttatni az érdeklődőknek.

A Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából megrendezett tárlat segítségével szerették volna felhívni a figyelmet az európai örökségi értékek megbecsülésére, a kecskeméti örökségállomány megis­merésén keresztül, valamint népszerűsíteni a gyerekek által végzett kutatómunkát és a korosz­tályok közti együttműködést. Az árkádok alatt bemutatták a Kecskeméti Városháza 3D-s, a minecraft világában megalkotott mását, melyet szintén a rákóczis nebulók alkottak.

Élő adás