2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sikeres évadot zár a Ciróka

Csütörtökön délelőtt tartották a Ciróka Bábszínház évadzáró előadását. A Tündér ballonkabátban című produkció előtt szólt a gyerekekhez Kiszely Ágnes igazgatónő, akinek a Balatonra készülő Fülöp kecske segített felidézni, mi minden történt a teátrum háza táján az idei évadban.

Minden szempontból sikeres évadot zár a Ciróka Bábszínház. Az elmúlt évekhez hasonlóan izgalmas műhelymunka folyt a teátrumban, előadásaik nem csak a szakma elismerését vívták ki, de a közönség is nagyon szerette őket. A lepkeoroszlán című produkció elnyerte a Kaposvári Biennálé fődíját, emellett azonban sok minden történt még a 31. évadban. Ezekről kérdeztük Kiszely Ágnest, a Ciróka igazgatóját.

- Hogyan tekint vissza erre az évadra?

- Idén is gyarapodott bérleteseink száma, közel nyolcezer óvodás és iskolás jár hozzánk rendszeresen. Nagyon örülünk annak is, hogy ebben az évadban tovább erősödött városi jelenlétünk. Találkozhattak velünk a kecskemétiek többek között a Téli Fesztiválon, a Családi Farsangon valamint a városi gyereknapon, a Békás szökőkútnál is. Néhány éves kihagyás után újraindultak kórházi előadásaink, ebben az évadban június végén látogatjuk meg utoljára a beteg gyerekeket.

- Ma már nem csak az előadások miatt járunk a bábszínházba. Számos programnak ad otthont az intézmény.

- Büszkék vagyunk arra, hogy alapfeladatunk ellátásán túl közösségi színtérként is működik a bábszínház. Több olyan programot kínáltunk, amely közös játékra, találkozásra kínált lehetőséget.

Ilyen volt a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett, 650 éves Kecskemét! című interaktív produkciónk, a Színjátszó Maraton, amelyen 15 előadást mutattak be, és ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája is, amelyen a legkülönbözőbb korosztályú és érdeklődésű látogatók találkozhatnak előadásainkkal.  Idén első alkalommal rendeztünk Színházak Éjszakáját Kecskeméten, de szeretnénk hagyományt teremteni az eseményből. Mikulás-kuckónk pedig már régóta része az ünnepvárásnak.

Vasárnapi mesébelépő játékunk az idén Kecskemét 650. évfordulójához kapcsolódott, és a város születésnapja alkalmából rendeztük meg Kecsketerelő játékunkat is. Az ünneplés ősszel is folytatódik, hiszen decemberig az évfordulóra emlékezve játszunk a gyerekekkel.

- Hogy tervezi az idei nyarat a társulat?

- 27 fős társulatunk közel 500 előadást tartott ebben az évadban, ezért a nyarat elsősorban pihenéssel, feltöltődéssel szeretnénk tölteni. Jövő héten még a négy éven aluliaknak szóló Hintapalintával és a Rigócsőr című előadásunkkal részt veszünk a Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztiválon, a vakáció idején azonban csak két felkérést vállaltunk el. Július 6-án Kékestetőn mutatjuk be a Medveéneket a Muzsikál az erdő című programsorozat keretében, augusztus 20-án, az Új Kenyér ünnepén pedig a Kenyérből kelt mese című produkciónkat visszük el Százhalombattára.

Élő adás