2022. Július 3.   Kornél

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sorsfordítás címmel országos vándorkiállítás érkezett Kecskemétre

Április végéig látható az a kiállítás, mely a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) szervezésében Sorsfordítás - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 címmel múlt pénteken Budapesten kezdődő programsorozat része. A Városháza díszudvarán bemutatott, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás és a programsorozat lebonyolításában az  Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága is közreműködik.

Kecskeméten március 28-án, szerdán 17 órakor nyitott meg az országos programsorozathoz kapcsolódó, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás a Városháza díszudvarán, Sorsfordítás - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 címmel. A rendezvényen beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, és Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke.

A programsorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Szakmai irányítója Földváryné Kiss Réka, aki az első két városban, Nagykanizsán és Kecskeméten március 27-én és 28-án nyitotta meg a tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítást. A tárlat tizennégy helyszínen, köztük Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron is látogatható lesz az idén. 

Kecskeméten április végéig tekinthetik meg a kiállítást a Városháza díszudvarában az érdeklődők.

Élő adás