2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Színes kavalkád a Hírös Agórában

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat vidéki helyszíneinél Kecskemét kiemelt szerepet kapott.  A Hírös Agóra Kulturális Központban február 16.-án szombaton 11.00-tól kezdődnek a színes programok.

Országszerte több száz kulturális központban, és művelődési házban várják változatos programokkal az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. Kecskemét kiemelt vidéki helyszíne a kezdeményezésnek, február 16.-án szombaton 11.00-tól kezdődnek a színes programok a Hírös Agóra Kulturális Központban.

  • A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. – hangsúlyozta Bordás István az egyesület elnöke.. Az elnök kiemelte: - A kulturális területen dolgozó szakemberek elhivatottsága, fantáziája, kreatívsága tartja életben nagy sikerrel évről-évre a kezdeményezést.

Novák Péter színész, zenész, rendező, a programsorozat védnök is hangsúlyozta, hogy a közművelődésben dolgozók hétköznapi hősök, akik a munkájával erősödnek a helyi értékek, helyi közösségek, és közvetítik az értékeket és élményeket a nagyközönség felé. Professzor Dr. Kásler Miklós fővédnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyitja meg pénteken az idei Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot a gödöllői Művészetek Házában.

A kecskeméti Hírös Agóra is készül színes kavalkáddal - programokkal a Kulturális Központban, „Eljött a Te időd! „ jelmondattal. A kínálat közt szerepel többek közt kötetlen rajz, festő és kézműves foglalkozás gyermekek és felnőttek részére, textilszatyor nyomtatás, „időtálló” vászontáska festés. A beltéri színpadon: First Step Dance bemutató, feltöltő performance a Ifjú Morbid Színpad és a Kecskeméti Színjátszó Műhely előadásában, valamint a  BarIson együttes szórakoztatja majd a jelenlévőket szombaton 16.-án 11.00-tól 13.00-ig. Értékes nyeremények - koncert, színház- és mozijegyek is várják azokat, akik ellátogatnak a Deák Ferenc térre a Kultúrházak éjjel nappal városi rendezvényére!

Élő adás