2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szulejmán Seregét lenyomták a Kandóban

Több mint 120 fiatal mérte össze tudását idén a Megyei Szakgimnáziumi Történelem Versenyen. A döntőnek a Kandó Kálmán Szakközépiskola adott helyet.

Szulejmán Serege, SiSiRe, Trojka. Ezek a csapatnevek is mutatják, a középiskolások igyekeztek jól érezni magukat a megyei szakgimnáziumi történelem versenyen. 31 csapat mérettette meg magát történelemből az elődöntőkön. Közülük a legjobb 14 látogathatott el ma a Kandó Kálmán szakközépiskolába.

A színes prezentáció mellett, melyet Kandó Kálmánról kellett elkészíteni, számítógépes tesztet is meg kellett oldania a 3 fős történelembúvár csapatoknak. A kíváncsiság elengedhetetlen a jó szerepléshez a versenyen és az életben is. Ez volt a fő üzenete Mák Kornél alpolgármester köszöntő beszédének, aki igyekezett buzdítani a csapatokat. Idén tarolt a Kecskeméti Szakképzési Centrum.

Az első és második helyezett, M.K. és Trojka csapat a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskolájának diákjaiból állt, míg a harmadik helyen a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola Alfa triója végzett.

Élő adás