2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tehetségek a Tehetségekért

Fellépnek a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tehetséges növendékei, közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, vezényel Gerhát László. A koncert fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvény szervezője és főtámogatója a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

A Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola régi vágya, hogy az ifjú zongoraművész növendékei versenyekre illetve koncertekre való felkészülését egy hangverseny zongora segítse. A zongora beszerzése azonban megterhelné az iskola amúgy is szűkös költségvetését. Ezért is döntött úgy a társadalmi szerepvállalásban jeleskedő Phoenix Mecano Kecskemét Kft., hogy főtámogatóként, a Hírös Agórával együttműködve jótékonysági koncertet szervez, melynek nemes célja támogatás gyűjtése a hangverseny zongora vásárlásához. A koncerten a Kodály Iskola zeneművészeti szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei lépnek fel és közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Gerhát László vezényletével. A hangversenyen befolyt összeg az iskola tehetséges diákjainak támogatását illetve hangszerállományának fejlesztését célul kitűző Kodály Iskoláért Alapítványba kerül befizetésre és azon keresztül kerül felhasználásra.

A rendezvény  célkitűzése: támogatás gyűjtése hangverseny zongora vásárlásához.

A jótékonysági hangversenyen fellépnek: Bristyán Jázmin, Ella Dorottya, Hencz Ráhel, Károly Barna Zsolt, Lei Olivér, Nagy Dániel, Ortan Vivienne, Tóth Boglárka

A 2018. április 25-én, 19 órakor megrendezésre kerülő hangversenyre már megvásárolhatók a jegyek a Hírös Agóra jegypénztárában 2.000 Ft-os áron.
A koncert helyszíne: Hírös Agóra Kulturális Központ

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. társadalmi szerepvállalása
A gépipari és elektronikai termékeket gyártó, mintegy 1000 főt foglalkoztató Phoenix Mecano Kecskemét Kft. hosszú évek óta hozzájárul Kecskemét kulturális életének fejlődéséhez, számos közéleti esemény mecénása. A cég megkülönböztetett figyelmet fordít az oktatási intézményekre, támogatja az ott folyó magas szintű szakmai munkát és annak feltételeinek javítását. A vállalat vezetése szívügyének tekinti a tehetséges fiatalok felkarolását, pályájuk végigkövetését, segítését. A vállalat több alkalommal is nyújtott anyagi támogatást a Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítványnak kórusok utaztatásához, tehetséges diákok képzéséhez, az iskolát népszerűsítő kiadványok készítéséhez.

Élő adás