2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Télűző maszkok a Mátyás Iskolában

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája "TÉLŰZÉS" címmel rajzpályázatot hirdetett óvodások számára, amelyre több óvodából érkeztek kiváló pályamunkák. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő pályázat idei címe az volt: Télűző maszkok.

Hagyományos magyar busó maszkokat illetve a tradicionális velencei karneváli maszkokat vártak a gyerekektől. Egy tanuló csak egy pályaművel pályázhatott, viszont a méret és a technika kötetlen volt. Nagyon változatos volt az elkészítési technika: rajz, gipsz makett festés, dekupázs, mozaik technika is fellelhető volt az alkotások között.

A szakmai zsűri négy óvoda 11 csoportjából összesen 47 pályamunkát tartott érdemesnek arra, hogy a kiállítási anyagba kerüljön. Mivel valamennyi pályamunka nagyon színvonalas volt, a zsűri nem adott ki első díjat. A szerencsére bízta a döntést. Minden pályázó kapott színes ceruzát és egy-egy foglalkoztató füzetet, amellyel még tovább tökéletesíthetik a fiatal alkotók a rajzos képességeiket.

Végül a győztest a szerencse választotta ki. László Hunor lett az a szerencsés nyertes, aki családjával elutazhat a mohácsi busójárásra. Az utazás költségeit a Hunyadi János Általános Iskoláért Alapítvány fizeti. A nyertesnek szelfit kell készítenie egy mohácsi busóval és azt feltölteni az iskola honlapra vagy az iskola Facebook oldalára.   

Élő adás