2020. Augusztus 6. Csütörtök  Berta

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több kecskeméti projekt is NKA támogatást nyert

Júliusban sorra kerültek fel a Nemzeti Kulturális Alap kollégiumi döntései. A támogatottak között több kecskeméti projekt is szerepelt.

A Filmművészet Kollégiumán A vissza a moziba kampány megvalósítására az Otthon Mozi nyert 1,2 millió forintot, a Képzőművészet Kollégiumán Miklós Árpád festő szerzett 400.000 forint támogatást. Az Örökségvédelem Kollégiuma 2 millió forintot ítélt a Kecskeméti Katona József Múzeum részére műemlékvédelmi és régészeti konferenciák, rendezvények, kiállítások és mesterkurzusok megvalósítására, valamint az Árpád-kori és Kun temető, valamint település feltárásának folytatására a Tázlár Templomhegyen.

A Szépirodalom Kollégiumának köszönhetően Dr. Füzi László és Papp Máté fejenként 1,2 millió forint alkotói támogatást kaptak, valamint 12 millió forinttal támogatják a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. a Forrás című sajtótermék megjelentetését.

Ezenkívül közönség nélküli felvételek készítésére kapott támogatást több kecskeméti zenekar, erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Az NKA kollégiumi döntései ITT érhetőek el.

 

Élő adás