2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újra találkozhattak a gyermekszínjátszók – videóval

Másfél év szünet után pénteken újra találkozhattak a város gyermekszínjátszó csoportjai a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Bács-Kiskun megyei rendezvényén. A hagyományoktól eltérően most nem egymással versenyeztek a gyerekek, hanem drámajátszó foglalkozásokon vehettek részt.

Hosszú idő után újra találkozhattak a kecskeméti iskolák színjátszó csoportjai. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon ugyanis pénteken tartotta meg a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Bács-Kiskun megyei rendezvényét. A gyerekeket Józsa Kata drámapedagógus köszöntötte az Ifjúsági Otthon nevében. Majd el is indította a hagyományos ismerkedős játékokat, hogy a résztvevők egy nagy közösségnek érezzék magukat. A színjátszóműhellyel egybekötött rendezvény megnyitóján Fazekas István, a Mosolyra Hangolók együttes gitárosa zenés játékokkal szórakoztatta a színjátszókat.

A bevezető ismerkedés után drámajátszó foglalkozások várták a csapatokat. A résztvevő Kertvárosi Általános Iskola, Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Református Általános Iskola diákjai azonban nem saját drámapedagógusaikkal dolgoztak együtt. Azért, hogy más-más módszereket is megismerjenek, Vass-Eysen Ábel, Boldis Anna Kornélia és Józsa Kata drámapedagógus foglalkozott külön termekben a gyerekekkel. Az egyórás drámafoglalkozást később egymásnak is bemutatták, délután pedig a Tücsök csoport Pattog a labda című szerkesztett játékát láthatták.

Élő adás