2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

UTAT-TÖRŐK - Kiállítás nyílt a volt Szigmában

UTAT-TÖRŐK címmel kiállítás nyílt a volt Szigmában, a Rákóczi úton. A tárlaton Angelo Minuti szobrászművész, Szentpétervári Ludmilla festőművész, Szakolczai Krisztina Efiap fotóművész, valamint a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola volt növendékeinek munkái láthatók.

Az Itt vagyunk, támogatunk egyesület szervezésében különleges kiállítás nyílt a volt Szigmában. A megnyitó meglepetésvendégeként Beke Márk harsonaművész lépett fel, majd a Hírös Hét kísérőrendezvényeként megrendezett tárlatot Hörcsök Imre, az Ér tékmegőrzési Bizottság elnöke nyitotta meg. Köszöntőbeszédében Gogol szavain keresztül mutatta meg, hogy a művészet miként válik részévé az életünknek, akár művelő, akár csodáló valaki. Hiszen a művészet minden ága komoly gondolatok, üzenetek átadására és közvetítésére képes.

- Az idő múlásával nem a megszerzett tudásra vagyunk büszkék, hanem a világ, még általunk fel nem fedezett oldalára vagyunk mérhetetlenül kíváncsiak. Az itt bemutatott alkotások ezt a felfedezésre váró üzenetet tárják elénk. Az Itt vagyunk, támogatunk Egyesület művészeinek számos alkotásában gyönyörködhetünk, akik igényes művészi alkotásaikkal, ízlésformáló hatással bírnak, és számos polgári család otthonát színesítik és gazdagítják – emelte ki Hörcsök Imre.

A kiállítás 2019. augusztus 17-31-ig látható, naponta 14-18 óra között tekinthető meg.

Élő adás