2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Valentin-napi szavalóverseny a Kodályban

Szebbnél-szebb romantikus verseket adtak elő ma délután középiskolás diákok a Kodály Iskolában. A Házasság Hete kecskeméti programjaként szervezett ugyanis szavalóversenyt az intézménnyel karöltve a város önkormányzata és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

A Somnium Laude kamarakórus adott rövid műsort Durányik László karnagy vezetésével, majd Alföldyné Dobozi Eszter igazgatónő köszöntötte a résztvevőket a versenyen, amelyet négy évvel ezelőtt hívott életre Engert Jakabné képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke. A zsűriben helyet foglalt még Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió főszerkesztő-helyettese és Orosz Andrea magyar tanárnő.

A szervezők felhívására olyan költeményekkel jelentkezhettek a középiskolások, amelyek a házastársi összetartozásról, a hűségről, a boldog szerelemről szólnak.

A versenyre idén kizárólag lányok jelentkeztek. Nagy átéléssel adták elő a választott költeményeket. Ezek között szerepelt Tóth Árpád, Hajnal Anna és Szécsi Margit verse, elhangzott Shakespeare 75. szonettje, de egy népi ballada is nagy sikert aratott, Tarjányi Liza előadásában. A katonás gimnazista el is nyerte az első díjat, a második és a harmadik helyezettel együtt könyvjutalomban részesült. Emellett mindenki kapott emléklapot, Engert Jakabné pedig egy-egy tábla csokoládéval ajándékozta meg a résztvevőket.

Élő adás