2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Versforgó Varró Dániellel és a Mintapinty zenekarral

Második alkalommal rendezte meg a Damjanich János Általános Iskola a Versforgó Városi Szavalóversenyt. Több mint 60 gyerek vett részt Kecskemét általános iskoláiból az eseményen, amelynek Varró Dániel volt a díszvendége.

Régóta működik a Damjanich János Általános Iskolában egy versműhely Simonné Tóth Ildikó vezetésével. Az ide járó tanulók szép eredményeket értek el országos versenyeken, ezért döntöttek úgy az intézmény pedagógusai, hogy maguk is rendeznek egy megmérettetést. Tavaly Lackfi János is megtisztelte jelenlétével az eseményt, idén pedig Varró Dániel mondott igent a felkérésükre.

Emellett ingyen szórakoztatta a gyerekeket a népszerű Mintapinty zenekar, amely Varró Dániel számos versét megzenésítette már.

A Versforgó Szavalóversenyen elsőként Tóth József, az iskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a városvezetés nevében Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője szólt a gyerekekhez. Kiemelte, mennyire örül annak, hogy egyre több színes programnak ad otthont a Damjanich iskola. Köztudott, hogy az intézménybe sok hátrányos helyzetű gyermek jár, a város és a pedagógusok azonban mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet nyújtsák számukra.

A köszöntők után Sirkó László színművész, a zsűri elnöke tanított koncentrációs játékokat a diákoknak, oldva a verseny feszültségét. Mivel idén is több mint hatvan diák jelentkezett a megmérettetésre, külön hallgatták meg a felsősöket és az alsósokat.  

A szavalatokat Sirkó László mellett Trecskó Zsófia, a Madách Színház művésze, Garaczi Zoltán irodalmár és Princz-Jakovicsné Túri Irén pedagógus értékelte. A díjazottak könyvjutalomban részesültek, a Mintapinty zenekar pedig mindenkit megajándékozott egy vidám koncerttel.   

Élő adás