2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Versmondók Találkozója a Szórakaténuszban

27 kis versmondó gyűlt össze ma (pénteken) délután a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely körtermében, hogy szebbnél szebb verssel ajándékozza meg a közönséget, bizonyítsa ügyességét a zsűri előtt.

A Hosszú Utcai Óvoda 12. alkalommal rendezte meg a Városi Versmondó Találkozót, amelyre ezúttal is a város minden óvodájából érkeztek gyerekek. Az ünnepség egy kis műsorral kezdődött, Miklósné Faragó Csilla, az M. Bodon Pál Iskola intézményvezetője és Nemes Dóra, az intézményvezető-helyettes játszott a gyerekeknek fuvolán és zongorán, majd Nemcsik Mátyás köszöntötte a kis versmondókat. A körzet önkormányzati képviselője is a Hosszú utcai oviba járt, így nagy örömmel vett részt a rendezvényen, jó verselést, tartalmas programot kívánt mindenkinek.

Ezután Nagy Ajsa, a Versmondó találkozó régi tehetsége adta elő azt a verset, amellyel - már kodályos diákként – nyerte meg a megyei versmondó versenyt. A negyedik osztályos kislány után következtek az ovisok, akiket egy kedves játék keretében hívtak ki, hogy adják elő választott versüket.

Három tagú zsűri előtt mutatkoztak be a kis verselők. Kurilla Márta, a város óvodákért felelős referense, Wamzer Gabriella, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese és Tóthné Gondi Ildikó, a Magyar Ilona Általános Iskola igazgatója értékelte a versmondókat, akiket a házigazda Hosszú Utcai Óvoda finomságokkal várt, majd táncházon mozgatták meg őket. Minden résztvevő kapott oklevelet és könyvet, emellett kiemelték az öt legügyesebb versenyzőt. 

Ők voltak a találkozó díjazottjai:
Szanáki Ninett (Hosszú Utcai Óvoda)
Szemerédi Zsófi (Hosszú Utcai Óvoda)
Simkó Iringó (Angyalkert Óvoda)
Kanizsai Nagy Szonja (Széchenyi Sétányi Óvoda)
László Zsuzsi Eszter (Szivárvány Óvoda)

Élő adás