2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Visegrád olvas a gyermekeknek - Kiállítás a Kocsis Pál iskolában

Kecskeméti állomására érkezett a ,,Visegrád olvas a gyermekeknek” című cseh kezdeményezésű projekt magyarországi kampánya, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekeknek szóló mindennapos felolvasás fontosságára a Visegrádi négyek országaiban.

A jelenleg is zajló kampányhét keretén belül Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban író-olvasó találkozókat, többgenerációs olvasási eseményeket, gyerekfoglalkozásokat szerveznek iskolákban, könyvtárakban. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban rendeztek programokat a kampányhoz kapcsolódva, csütörtökön pedig a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskolában a Cseh Centrum 12 világ című kiállítása várta a gyermekeket, akik 12 fiatal cseh illusztrátor munkáival ismerkedhettek meg.

Emellett mese- és számos más gyermekfoglalkozásra is sor került. A rendezvény a Visegrádi négyek kulturális együttműködését erősíti – hangsúlyozta Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke, aki enciklopédiákat, világirodalmi remekeket adományozott az iskola könyvtárának. A magyarországi kampánynak 5 kiemelt helyszíne van: a főváros mellett Pécs, Kecskemét, Kaposvár és a Szabolcs-megyei Apagy.

Élő adás