2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Zrínyisek a Katona József Színház színpadán

A kecskeméti Katona József Színházban játszották újra karácsonyi műsorukat a Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai. A hagyományos ismétlésre a szülőket és a leendő első éveseket is szeretettel várták.

Idén is megismételte karácsonyi műsorát a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola a Katona József Színházban. Már több éves hagyomány, hogy az iskola tanulói a színházban ünnepelik együtt a karácsonyt. Az iskola színjátszósainak és táncosainak ünnepváró műsorát decemberben már láthatta minden tanuló, de a hozzátartozók még nem. Szokás szerint ezt az előadást most a szülőknek, érdeklődőknek is megismételték hétfő délután a nagyszínház színpadán. A Diótörő című előadásban 80 tanuló szerepelt. A színjátszós munka legnagyobb bemutatkozására Szentendreiné Mahács Ágnes és Kecskés Dóra készítette fel a csoportot.

A színjátszósokat a 2.b osztály, valamint a 4.-es és 6. osztályos tanulók tánccsoportjai egészítettek ki. Az ő felkészítő pedagógusaik Gyulainé Ladányi Mariann, Antalné Lengyel Krisztina és Polyákné Nagy Enikő voltak. A színházi előadás a "Legyél Te is zrínyis!" programsorozathoz is kapcsolódik, ezért meghívták a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket is, hogy bemutassák milyen tanórán kívüli foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek az intézményben.

Élő adás