2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fél órán át partiban volt a Scoregoal

Hétfő este első bajnoki mérkőzését játszotta az SG Kecskemét Futsal csapata. Az NBI első fordulójában a Veszprémet fogadták a Messzi István Sportcsarnokban. Harminc percig bírta az iramot a Kecskemét.

 

 

Izgalmas meccset láthattak tegnap este a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A Scoregoal és a Veszprém is rengeteg helyzetet dolgozott ki a mérkőzés során. Másfél perccel a kezdést követően Rutai próbálkozása ment fölé, majd a túloldalon Mánya lövését védte a kapus. A hatodik percben közel járt Simics is, hogy megszerezzék a vezetést, lövése viszont kipattant a kapufáról. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a hetedik percben ugyanis Pál Patrik révén megszerezte a vezetést a Veszprém. A gólt egy jobb kecskeméti periódus követte, Gavrilovics, Scherban és Mánya előtt akadtak lehetőségek. A 17. percben időt kért Koós Károly, másodpercekkel később sikerült az egyenlítés, Mánya lőtt a léc alá. Bár a hajrában még akadt helyzet, a félidőig az állás már nem változott.

A fordulást követően könnyelműsködő játékot mutatott a Kecskemét, a 23. percben Tatai góljával pedig ismét előnybe került az ellenfél. Ez alkalommal sem örülhetett sokáig a Veszprém, alig két perccel később ismét egyenlő volt az állás.  A bal szélről végezhetett el szabadrúgást Mánya a megpattanó lövés pedig a kapuban kötött ki. Az utolsó tíz percre viszont elfáradt a Kecskemét, Fridrich Dávid pedig egy perc alatt kétszer is megzörgette a kecskeméti hálót, ezzel a 31. percre már négy-kettőre vezetett a Veszprém. Bár az időkérést követően 5 emberrel támadt a Kecskemét, nem sikerült szépíteni, sőt a 37. percben a pontot az i-re Pál Patrik tette fel, aki a vendégek ötödik gólját jegyezte. Kettő-ötös vereséggel végződött a szezonkezdet.

 

 

Koós Károly, az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője elmondta : A mérkőzés jól szolgálta a futsal népszerűsítését. Nyilván jobb lett volna, ha mi rúgjuk az ötöt és győztesen jövünk le a pályáról, így felemás érzéseim vannak. Az első félidő alapján lehetett volna 5-2 ide, de második félidőre elfáradtunk, az egyértelmű volt.

 

Jövő héten idegenben mérkőzik a Kecskemét, hétfő este az Aramis vendége lesz a második fordulóban.

Élő adás