2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Honvéd-Kecskemét: újabb üzenet a kritikusoknak

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott otthon az újonc Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján - írja az nb1.hu. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMAI: TAMÁS KRISZTIÁN HELYZETE ÉS BANÓ-SZABÓ KAPUFÁJA

Nem lehet azt mondani, hogy egy emlékezetes meccset produkált volna a két csapat, a kapuk alig-alig voltak veszélyben. A gólszerzéshez hazai oldalon talán Tamás járt a legközelebb az első félidő végén, de kb. 10 méterről leadott fejese picit pontatlan volt. A kecskemétieknél Banó-Szabónak volt egy távoli bombája, ami a lécen csattant. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SZABÓ ISTVÁN

Ezen a meccsen is pontot szerzett a Kecskemét, amelyet sokan leírtak a szezon előtt. Szabó István vezetőedző és játékosai már többször csattanós választ adtak a kritikusoknak, az újonc nyolc forduló alatt 13 pontot szerzett, ami megsüvegelendő produkció. Az eddigi szereplés egyik fő letéteményese Szabó, aki egy nagyon masszív gárdát rakott össze. 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Mindkét csapat megkezdi a szereplését a Magyar Kupában a jövő héten. A Honvéd a Dorog otthonában vizitál, míg a Kecskemét a Tiszakécske stadionjában lép pályára. 

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 0-0
Bozsik Aréna, 3446 néző, v.: Káprály
sárga lap: Prenga (79.), illetve Belényesi (90.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Szabó A., Prenga, Cirkovic (Lovric, 71.), Tamás K. - Bocskay, Gomis, Mitrovic (Plakuscsenko, 68.) - Kocsis D. (Domingues, 68.), Lukic (Ennin, a szünetben), Samperio
Kecskeméti TE: Varga Á. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Vágó - Katona (Szabó L., 59.), Nagy K., Szuhodovszki (Rjasko, 93.), Zeke - Tóth B., Banó-Szabó (Gréczi, 88.)

Az MTI összefoglalója:

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott otthon az újonc Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

A Kecskemét vendégként, a Honvéd házigazdaként még nyeretlen az idényben. A kispestiek három forduló óta nem kaptak ki és ezeken a mérkőzéseken gólt sem kaptak, igaz, csak egyet szereztek.

A találkozó előtt a legendás Puskás Ferenc testvérére, a hétfőn 93 évesen elhunyt Puskás Évára emlékeztek.
    
Az első félidőben mindkét csapat elsősorban a biztos védekezésre koncentrált, gyors ellentámadásokban reménykedve, de igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki.
    
A rendkívül alacsony színvonalú mérkőzés a fordulást követően sem pörgött fel, az 59. percben volt az első említésre méltó esemény, ekkor Banó-Szabó távoli lövése a felső lécen csattant.
    
Láthatóan mindkét gárda elégedett volt az egy ponttal, egyikük sem kockáztatott a győzelem reményében.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Forrás: nb1.hu

Élő adás