2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Indulhat a vakáció a fiataloknak

Csütörtökön megtartotta évzáróját a KTE LA, a bajnokságok után immáron az edzések is véget értek a gyerekek számára. A nyári szünet előtt díjaztuk a korosztályok egyéniségeit, illetve az U16-os bajnokok is átvették érmeiket.

Az évzárót Telek Zoltán, a KTE LA ügyvezetője nyitotta meg, aki röviden értékelte a csapatok idei szereplését, illetve beszámolt az előttünk álló fejlesztésekről. A 2-es és 3-as pálya forgatása gyakorlatilag bármelyik héten elkezdődhet, míg a Tó Hotel esetében nagy tempóban haladunk a megvalósítás felé. Ősszel az első kapavágásokra is sor kerülhet ideális esetben, az MLSZ zöld utat adott a TAO-programban szereplő fejlesztésnek. Távlati cél a Széktói Stadion rekonstrukciója, a tervek már adottak, ezek be is kerültek a következő évi TAO-programba. Első körben a pozitív elbírálás szükséges a további lépésekhez.

Ezt követte a bajnokcsapat köszöntése, az U16-os együttes tagjai Farkas Istvántól és Szabó Tibortól vehették át érmeiket, illetve az első helyért járó kupát. Major Szabolcs a gólkirályi címet is begyűjtötte, így őt egyéni díjat is átvehetett.

Nyáron szokás szerint a csapatok egyéniségeit díjazzuk, akiket a csapattársak szavazhatnak meg. U7-től U19-ig minden korosztályban átvehette egy-egy tehetség oklevelét.

A folytatásban akadémiánk szakmai igazgatója, Szabó Tibor értékelte a szezont, mellyel összességében elégedett. Az akadémia idén is adott válogatott játékosokat, Vágó Gábor és Terbe Botond személyében ráadásul két fiatal alapember lett a felnőtt csapatban, míg Szabó Gergő és Hirman Kristóf is bemutatkoztak. A RUK tehetséggondozási-program sikerét mutatja, hogy az U11-es és az U10-es korosztály is kitűnően szerepelt a Bozsik-programban, több olyan játékos is a csapat tagja, akiket a különböző edzéseken fedeztek fel. A bajnokságban elért eredmények is pozitívak, az U16 bajnoki címe mellett nagy fegyvertény, hogy az U15 és az U14 magabiztosan maradt tagja az élvonalnak.

(Nyitray András - kteakademia.hu)

Élő adás