2019. Október 19. Szombat  Nándor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kettő-egyre győzött U18-as labdarúgó válogatottunk

Férfi U18-as válogatottunk e heti edzőtáborát Kecskeméten tartja, ahol a svédek ellen játszik két felkészülési mérkőzést. Az elsőn a mieink 2-1-re nyerni tudtak.

A Bene Ferenc vezette együttes idén begyűjtött egy-két komoly skalpot, az olaszok ellen négy-nullára nyert Telkiben, majd a svájciak elleni dupla meccs első felvonását is megnyerte. Most egy újabb nehéz ellenfél következett, a svéd együttes, amely tavaly a legjobb nyolc közé jutott ezzel a korosztállyal az U17-es Európa-bajnokságon.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 percben több gólszerzési lehetőségünk is volt, de hiába érett a magyar találat, a svédek egy tizenegyesből váratlanul vezetést szereztek (0-1). A gól után szükségünk volt néhány percre, mire visszakerültünk a megfelelő ritmusba, de viszonylag gyorsan egyenlítettünk: a 31. percben egy svéd szögletet követő kontra végén Huszti András volt eredményes (1-1). 

A második félidőben szinte végig dominálni tudott a magyar csapat, több gólhelyzetet is kialakítottunk, és a 75. percben egyet ki is használtunk közülük: egy labdaszerzést követően Tóth-Gábor Kristóf passzából a végig veszélyesen futballozó Skribek Alen lőtt gólt. A svédeknek az utolsó pillanatokban volt egy lehetőségük, de sikerült megtartanunk az előnyt, és megnyerni a találkozót.

– Nem volt igazán gördülékeny a csapatjátékunk, kevésszer tudtunk az ellenfél mögé kerülni, hiányoltam a gyors, kombinatív játékot, ami az utóbbi időszakban jellemzett bennünket. Viszont szervezetten védekeztünk, és a gyors ellentámadásokból, valamint az oldalforgatásokból is sikerült gólhelyzeteket kialakítani, ezekből egy-egy gólt is szereztünk. Védekezésben voltak apró problémáink a második félidő elején, de ezeket egy szerkezeti átalakítással megoldottuk. Örülök, hogy a játékosok jó hozzáállással futballoztak, és eredményes kontrajátékunknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. Külön gratuláció a csapatnak, hogy hátrányból felállva sikerült megnyernie a találkozót – értékelt a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző.

Magyarország-Svédország 2-1 (1-1)
Magyarország: Onódi Ákos — Huszti AndrásVarju BenedekFarkas MarcellKalmár Olivér (Körmendi Kevin 74.) — Hidi SándorNyári Patrik (Szabó Bálint 74.) — Skribek Alen (Radics Márton 86.), Cipf Dominik(Kapronczai Gergely 63.), Kovács Máté (Kocsis Bence Máté 63.) — Tóth-Gábor Kristóf
G.: Huszti 31., Skribek 75.

forrás:mlsz.hu

 

Élő adás