2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csökkenő hallgatói jelentkezésszám

Országszerte jelentősen visszaesett a felsőoktatásba jelentkezők száma. A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karára a negatív tendencia ellenére idén 35%-kal többen jelentkeztek, mint 2019-ben. Igaz, a kecskeméti karok között is vannak vesztesek a hallgatói jelentkezések vonatkozásában a 2020-as évben.

2020.07.10. 16:43

Robotkart üzemeltek be a GAMF-on - videóval

Új többfunkciós robotkart üzemeltek be a napokban a Neumann János Egyetem GAMF Karának informatikai tanszékén. A ritka eszköz a legmodernebbek közül való és a diákok a legfrissebb ismereteket sajátíthatják el az eszköz programozása révén.

2020.07.09. 15:38

Miniszteri elismerésben részesültek a Mátyás iskola pedagógusai

EMMI-kitüntetésben részesült a Corvin Mátyás Általános Iskola több pedagógusa is az intézmény tanévzáró ünnepségén. 

2020.06.30. 08:08

Megszülettek a 25. Kecskemét Város Polgára Leszek eredményei

A „Kecskemét Város Polgára Leszek” (KVPL) városi helytörténeti és műveltségi vetélkedőt az idei tanévben is meghirdette a Béke Általános Iskola, immáron 25. alkalommal. Mutatjuk az eredményeket:

2020.05.28. 10:15

Az egyetem kapcsolatrendszere is sokat javulhat a modellváltásnak köszönhetően - VIDEÓVAL

„Biztos és kiegyensúlyozott hátteret kapott a Neumann János Egyetem.” Így reagált Dr. Salacz László országgyűlési képviselő arra, hogy a Neumann János Egyetemért Alapítvány fenntartásába kerül felsőoktatási intézményünk. A modellváltás miatt sokkal rugalmasabb, hatékonyabb és korszerűbb lesz az oktatás az egyetemen – tette hozzá.

2020.05.20. 19:10

Hit- és erkölcstan oktatás: Isten szerető gondoskodását kívánják megmutatni

Minden évben május 20-ig kell jelezniük a szülőknek az iskola felé, ha a következő tanévben gyermeküket nem etika, hanem hit- és erkölcstan órára kívánják járatni. A kecskeméti keresztény felekezetek több ezer gyermeknek tartanak hittanórákat az oktatási rendszer nyújtotta keretek között.

2020.05.17. 10:00

Interjú dr. Csík Norbert egyetemi docenssel, az NJE GAMF Informatika Tanszék munkatársával

- Minden órát leginkább egyfajta színházi fellépés és tudatprogramozó csoportos hipnózis keverékeként élek meg - mondja dr. Csík Norbert egyetemi docens, aki a ​legelsők között alkalmazkodott a távoktatás adott feltételeihez és folytatta a tanítást ott, ahol abbahagyta.

2020.05.14. 16:23

Felkészült az egyetem az évzárásra - Videóval

Más eljárást alkalmaz a Neumann János Egyetem a normál vizsgaidőszak, valamint a június közepén kezdődő záróvizsgák esetében is. Utóbbinál a számonkérések módja karonként eltérő lesz. A személyes jelenlétet igénylő záróvizsgák lebonyolítása egy szűkített létszámú bizottság előtt, megfelelő védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett fog történni.

2020.05.13. 19:23

ITM: a modellt váltó egyetemeken továbbra is biztosított lesz az állami ösztöndíjas képzés

A hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás érdekében hat egyetem - köztük a kecskeméti Neumann János Egyetem - alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek augusztus 1-jétől a parlamenti döntésre váró törvényjavaslatok szerint. Az intézkedés elsődleges célja a jelenleginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet megteremtése a felsőoktatás versenyképességének növelése érdekében. Az új működési modell az eddigiekhez hasonlóan továbbra is biztosítja minden hallgatónak az állami ösztöndíjas képzés lehetőségét az érintett egyetemek mindegyikén - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek

2020.05.12. 11:42

Interjú dr. Kötél Emőke könyvtárigazgatóval

Kérdéseinkre dr. Kötél Emőke, a Neumann János Egyetem könyvtárigazgatója válaszolt.

2020.05.11. 16:29

Élő adás