2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

„Állandó mozgásban vagyunk, tehát élünk”

Negyvenéves a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola. A jubiláló intézmény ma (csütörtökön) este bő kétórás gálaműsorral ünnepelt, melyen az iskola volt és jelenlegi diákjai és tanárai léptek fel. Az estet a leglátványosabb produkció, a tornászok bemutatója koronázta meg.

Az iskola elmúlt negyven évének főbb fordulópontjait – vagy ahogyan ő fogalmazott: láncszemeit – Mészáros Katalin tagintézmény-vezető idézte fel, azzal zárva beszédét: „állandó mozgásban vagyunk, tehát élünk”. Az ünnepségen köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola igazgatója és Mészáros Sándor, az iskola első igazgatója is köszöntötte.

Részletek később!

„Mind testi, mind lelki tehetségeknek teljes idomzatban kell kifejtve lenniök, hogy az ember a lehető legnagyobb tökéletességre emelkedhessék” – írta Hitel című művében gróf Széchenyi István. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája nevelési elvei a legnagyobb magyar eszméihez kapcsolódnak. Az intézmény fő profilja a sporttagozat: sportosztályaikban az emelt szintű testnevelés órákon és délutáni edzéseken készítik fel tanulóinkat országos versenyekre. Mindehhez egyedülálló sportpálya és kitűnően felszerelt tornacsarnok áll rendelkezésre. 

Élő adás