2019. Július 17. Szerda  Endre, Elek

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

40 éves a Móra Ferenc Általános Iskola

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte ma a Móra Ferenc Általános Iskola. Az eseményen részt vettek a volt igazgatók, tanárok és diákok.

Elsőként Kecskésné Marthi Marianna, a Móra Ferenc Általános Iskola tagintézményvezetője köszöntötte az ünneplőket, és beszédében kitért a kezdetekre is. Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője úgy jellemezte az elmúlt 4 évtizedet, hogy 40 év egy szempillantás egy ember életében, de egy iskola történetében már igazán számottevő. Kiemelte továbbá az iskola előnyeit. Említette egyebek mellett azt, hogy az intézmény figyeli a környezetében lévő változásokat, és ehhez igazítja a célokat és a feladatokat.

Az iskola kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, hangsúlyos a művészeti nevelés, a rajz, a képzőművészet, a néptánc. A Városi Néptánc Találkozó például már névjegyévé vált az intézménynek. A sportágak közül két sportággal is kiemelten foglalkoznak, a labdarúgással és a kosárlabdával.

A Bozsik-programban évek óta részt vesznek, és a Kosárlabda Akadémia is két előkészítő csoportot is működtet az iskolában. Végezetül egy családias, gyermekközpontú iskolának nevezte a születésnapos, Móra Ferenc Általános Iskolát. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nem tudott megjelenni az eseményen, de köszöntő szavait Lévai Jánosné, képviselő asszony közvetítette az ünneplők felé.

Élő adás