2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

90 éves a Damjanich János Általános Iskola

Öregdiák találkozóval egybekötött gálaműsorral ünnepelte fennállásának 90. évét péntek délután a Damjanich János Általános iskola. Az ünnepi műsoron az intézmény jelenlegi és volt tanulói, valamint támogatói léptek fel.

Szabadtéri műsorral vette kezdetét a 90 éves fennállását ünneplő Damjanich János Általános Iskola gálaműsora. Az elmúlt évek emlékére 90 léggömb szállt a magasba.

Az öregdiák találkozóval egybekötött ünnepségen Tóth József, az iskola igazgatója elmesélte az intézmény történetét és köszöntötte az első igazgató Tóth Géza jelenlévő leszármazottait.

Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőtestülete és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket és fellépőket. A képviselő kiemelte, mindig, amikor belép az iskolába érzi azt a szerető légkört, melyet az intézmény vezetősége alakított ki. Ezt követően átadta a polgármester által küldött oklevelet és ajándékot.

A köszöntőbeszédekben Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója és Tóth Lászlóné a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola főigazgatója is a kitartásra és a színvonalas programok folytatására buzdította az iskola vezetőségét.

Az eseményt számítógépes grafikák, babagyűjtemény és egy fényképezőgép kiállítás kísérte. Ezek mellett pedig egy iskolatörténeti fényképtárlat volt látható, amely a kezdetektől napjainkig mutatta be az intézmény életét.  Az ünnepen az iskola jelenlegi és volt diákjai is felléptek.

Élő adás