2021. Június 17. Csütörtök  Laura

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A történelem érettségi sem volt túl nehéz a diákok szerint (videóval)

Közel másfélezer diák indult ma reggel a középiskolákba, hogy számot adjon történelem tudásáról. Idén az online oktatást követően személyesen, írásban kellett érettségiznie a tanulóknak történelemből is.

Vidáman beszélgetve elemezgették a kérdéseket és meséltek egymásnak az elmúlt időszakról az érettségiző fiatalok ma 12 óra után a középiskolák előtt. Ezúttal a történelem vizsga volt soron. A vizsga első része rövid feladatokból állt, olyan témákat érintettek a kérdések, amelyek népszerűek a diákok körében. A hűbériségről, a dualizmus kori iparról, a szovjet ideológiáról és a török terjeszkedésről is kaptak esszéfeladatot a diákok a középszintű történelemérettségi második részében.

A KTV stábjának nyilatkozó kadás és refis diákok zöme elfogadhatónak tartotta az érettségi nehézségi szintjét. Az esszékérdéseket tartották az idei érettségi legnehezebb részének. 

A fiataloknak idén speciális körülmények között kellett felkészülniük a koronavírus járvány miatt. Ez saját bevallásuk szerint nem könnyítette meg a feladatukat.

Nézzék meg az érettségizők nyilatkozatait!

Kecskemét percről percre

Élő adás