2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

AGTECO 2022 konferencia a Campuson (videóval)

Mintegy 200 résztvevővel és 18 szekcióüléssel tartotta meg hagyományos, összkari konferenciáját a Neumann János Egyetem. Az AGTECO 2022-n nemcsak előadásokat tarthatnak az egyetem munkatársai. Az intézmény GRADUS folyóiratában megjelenési lehetőséget is biztosítanak a kutatóknak. A rendezvényen az egyetem tudományos díjait is átadták a legjobb publikációk tulajdonosainak.

23. alkalommal rendezte meg a Neumann János Egyetem nemzetközi, tudományos konferenciáját, az AGTECO-t. A rendezvény ünnepi megnyitóval vette kezdetét csütörtökön reggel a Campus dísztermében.  A szakmai eseményen nemcsak arról van szó, hogy az egyetem oktatói, kutatói bemutatják legújabb eredményeiket, publikációikat. A konferencia az intézmény nemzetközi, illetve a társintézmények és a vállalatok közötti kapcsolatait is szimbolizálja. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező éves rendezvény szervezését idén a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar vállalta.

– Az elmúlt évek során különböző karaink társintézményekkel közösen szervezték ezt a konferenciát, az idei évben a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar. Nyilván ilyenkor picit a kar tudományos tevékenysége is fókuszba kerül, az egyik fontos hívószó pedig a mai rendezvényünkön a fenntarthatóság témaköre - mondta dr. Fülöp Tamás rektor.

A Dr. Fülöp Tamás, rektor és Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes köszöntői után átadták az egyetem tudományos díjait. Idén két új elismerést is létrehoztak az AGTECO konferencián.

Az egyik tudományos díj a beküldött három legjobb publikációt értékelte. Ezen kívül a délutáni doktorandusz szekció három legjobb előadását is díjazták. A szekció ülések előtt plenáris ülésen vehettek részt a konferencia résztvevői. Az első előadást dr. Parragh Bianka tartotta meg a gazdasági növekedésről és az inflációs kihívásokról különös tekintettel a mai világgazdasági helyzetre.

– Kecskemétre mindig öröm jönni, hiszen ez egy olyan példaértékű fejlődést, kiegyensúlyozott fejlődést megvalósító város, ahol nemcsak az ipar, a területi bővülés, gazdagodás vonatkozásában, hanem a tudás és a gazdaság összekapcsolásában is jelentős eredményeket ért el az egyetem - hangsúlyozta dr. Parragh Bianka.

A konferencia jelentkezési adatai azt jelzik, hogy töretlen és egyre bővülő az érdeklődés a rendezvény iránt. A regisztrált hazai és külföldi intézmények, kutató helyek száma meghaladta a 25-öt, az előadók és előadások száma pedig megközelítette a 200-at.

Élő adás