2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagykorúvá vált a kecskeméti GTK képzés, átadták az MBA diplomákat

30 mesterdiplomát adtak át pénteken délután a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi karon végző hallgatóknak. Négy különdíjat is kiosztottak a 2022-es záróvizsga legjobbjainak.

Átadták a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar végzőseinek a mesterdiplomákat. Most 30 hallgató kaphatta meg az elismerő dokumentumot. A rendezvényen dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, a kar létszáma új hallgatókkal és új szakokkal bővült.

– Különleges esemény ez a mai mind az egyetem, mind a kar vezetése számra is, hiszen a kecskeméti felsőoktatásnak egyik új, fényesen csillogó égköve az MBA képzés és az itt megszerezhető mesterdiploma. Bátran kijelenthetjük, hogy a kecskeméti gazdaságtudományi kar újabb mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt fél évtized építkező, alapító munkájának köszönhetően már a harmadik végzős évfolyammal nagykorúvá vált a kecskeméti GTK képzés és a következő időszak fejlesztései erre újabb garanciát jelentenek – emelte ki dr. Fülöp Tamás.

Az egyetem és a kar munkája tovább folytatódik. Az egyetemi oktatóktól, a hallgatóktól és az elmúlt évektől Balla Máté Zoltán köszönt el. – Abban mindannyian megegyezhetünk, hogy szép volt, jó volt. Együtt örültünk egymás örömeinek. Együtt segítettük át egymást, ha problémás volt egy-egy tantárgy. És végül sikerült. De mégis van bennünk egy kis szomorúság, mert végül sikerült, azaz vége – búcsúzott a végzősök nevében.

Dr. Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke az intézmény előnyeiről beszélt. Rámutatott arra: a legfontosabb versenyelőnyük, hogy a Neumann János Egyetem egy új, kicsi egyetem. Nem másokkal akar versenyezni, hanem globális résbe, globálisan tudnak áttörni.

– Alkalmazott egyetemként a legnagyobb versenyelőnyünk, hogy duális egyetemként működünk és a Neumann modellt alkalmazzuk. Az egyetem, a város, a térségfejlesztés és a stratégiai cégek együttműködésével egy olyan versenypozíciót tudunk elérni, amiben egyfajta kék óceánban evezhetünk – fogalmazott dr. Csizmadia Norbert.

A rendezvényen dr. Tóth Zsuzsanna Eszter dékánhelyettes és dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja is elbúcsúzott a hallgatóktól. A friss diplomás, tapasztalt szakemberek ennek megfelelően boldogan dobták magasra talár sapkáikat a Campus aulájában.

 

Élő adás