2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Digitális világ a Hírös Szabadegyetemen

Szerda délután tartották Hírös Szabadegyetem második előadását, a Városháza Dísztermében. Az ingyenes eseménysorozaton ezúttal a digitális világ biztonságos használata állt a középpontban.

Ismét zsúfolásig megtelt a kecskeméti Városháza díszterme. Szerda délután került sorra ugyanis a Hírös Szabadegyetem második előadása. Az eseményen Göcs László, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának tanársegéde és PHD hallgatója a digitális világ biztonságos használatáról, az internet és az informatikai biztonságáról beszélt. A téma mai korunkban egyre aktuálisabb, hiszen a fiatalabb és idősebb korosztály egyaránt ki van téve a nem kívánt, adott esetben káros tartalmak hatásainak.

A rendezvénysorozatot a Neumann János Egyetem és Kecskemét Önkormányzata hívta életre a kultúraközvetítés és a helyi intézményekkel való együttműködés jegyében. A kezdeményezés lényege, hogy az egyetem karai által gondozott tudományterületeket bemutassák, illetve népszerűsítsék az itt élők körében. A júniusig tartó ingyenes előadássorozat alkalmával még 4 eseményen vehetnek részt az érdeklődők, korra és nemre való tekintet nélkül. Akik több előadáson részt vesznek, oklevelet kapnak, és az egyetem tiszteletbeli hallgatójává fogadja őket. 

Élő adás