2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egész délelőtt világított a meselámpa

22. alkalommal rendezte meg a Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodája a város óvodái számára a Bóbita bábtalálkozót. A tehetséggondozó programon tíz óvodáscsoport mutatott be népmeséket és állatmeséket.

Az állat- és népmeséké volt a főszerep pénteken délelőtt a Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodájában. Ma rendezték meg 22. alkalommal a Bóbita bábtalálkozót, amelyen a város nagycsoportosai mutathatják meg ügyességüket és tehetségüket.

A rendezvényen nyolc óvoda tíz csoportja szórakoztatta a zsűrit és a közönséget. Így egész délelőtt világított a találkozót szimbolizáló meselámpa. Az értékelések pedig a további munkát tudják segíteni.

– Nagyon kis lelkesen készültek ezek a gyerekek, a felkészítőpedagógusok változatos előadásokat mutattak be, készítettek elő. Volt hagyományos népmese, és szerepeltek teljesen újszerű dramaturgiával előadott művek is. Nem tekinthetjük ezt versenynek, hanem egy jó kis szórakozásnak, ahol azért mindenki megmutathatja az egyéni tehetségét, képességét. Zsűrit azért szoktunk szeretettel fogadni, mert ilyen esetekben szükség van arra, hogy egy kis értékelésben részesüljenek mind a gyerekek, mind a pedagógus kollégák – foglalta össze Kurilláné Páncél Csilla intézményvezető-helyettes.

A fellépő hetven nagycsoportost és felkészítő pedagógusaikat Engert Jakabné alpolgármester is köszöntötte. Elmondta, hogy a rendezvény nemcsak a tehetséggondozás miatt hasznos, hanem a város óvodáinak összetartását is erősíti.

Élő adás