2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egy napig a lányoké, nőké volt a főszerep a Neumann János Egyetemen

A lányok körül forgott a kecskeméti Neumann János Egyetem a mai nap folyamán. Az intézmény immáron 7. alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezésű Lányok Napjához. Számos színes program és előadás várta a középiskolás lányokat.

Járműépítők, kiállítások, beszélgetések. Ezekkel a programokkal kedveskedtek a középiskolás lányoknak, akik láthatóan nagyon sokan ellátogattak a kecskeméti Neumann János Egyetemre. A fiatal hölgyek egyike sem a kis 5-ért érkezett az eseményre, mint ahogy Plank Kata, 9. osztályos tanuló sem. Ezt a gondolkodásmódot bizonyítja be az egyetemen működő járműépítő csapat is. A csoport szinte férfiakból áll, ami nem meglepő, hiszen, ha motorokról, gépekről van szó, akkor a férfiak szíve dobban meg először. A járműépítőknek azonban női vezetője van. Bendik Elizabet Hannánank már sikerült elérnie azt, hogy tiszteljék a férfiak főnökként is.

Elizabet üzenetként azt fogalmazta meg a középiskolás lányoknak, hogy mindenféleképpen próbálják ki magukat a műszaki pályán is, és bizonyítsák be, hogy nem csak a férfiaknak van ott helyük. A kecskeméti Neumann János Egyetem élén is van helye nőnek. Finta Zita kancellár nagyon fontosnak tartja, hogy az egyetemi női hallgatói létszámának növelését, az ipari vállalatok női szerepvállalását és a „műszaki terület férfi szakma” sztereotípia megdöntését is.

- Én azt gondolom, hogy a lányoknak kitartóknak kell lenni, megtalálni az életükben azt az egyensúlyt, amivel tökéletesség tudják tenni a mindennapjaikat, hiszen a mindennapokban rejlik életünk boldogsága. Mindenképpen meg kell találnunk a pályánkban azt a kihívást, hogy ne egy kényszernek, egy munkának tekintsük, hanem mindennap nagy örömmel menjünk be a munkahelyünkre, és úgy tudjuk végezni a feladatainkat, mert, ha így megyünk haza, akkor otthon a családunknak is nagyon jó lesz - összegezte a nap lényegét Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja. 

Az egész napnak tehát az üzenete nem volt más, minthogy a lányok is merjék megvalósítani álmaikat.

 

 

Élő adás